Pomembne informacije:

Hitri kontakni podatki

Physis d.o.o.

Ordinacija:

Barjanska cesta 62D
1000 Ljubljana

Telefonske številke:

  • (01) 280 96 80
  • (01) 280 96 81
  • (01) 280 96 82

 

Zaradi nemotenega dela s pacienti vas vljudno prosimo, da se telefonsko naročate od 12:30 do 14:00.

 

Kliknite tukaj za ogled ordinacijskega časa in spletni obrazec za naročanje.

 

Zakaj izbrati nas?

ZAKAJ OPRAVITI MERITEV KOSTNE GOSTOTE PRI NAS?

Ker smo ambulanta z najdaljšo tradicijo v Sloveniji, saj je meritev pri nas opravilo do sedaj že več kot 20.000 pacientk.

Slovimo po visoki strokovnosti, saj ambulanto vodi dr. Kozlevčar Živec Maja, specialist fiziater, z ameriško in slovensko licenco za denzitometrijo.

Paciente naročita in prijazno sprejmeta dve medicinski sestri s slovensko licenco tehnika za merjenje kostne gostote, tako da je meritev opravljena izredno strokovno.

O bolezni in njenem zdravljenju ter preventivi se je mogoče posvetovati z zdravnico, dr. Majo Kozlevčar Živec.

Izvid z napotki za zdravljenje napiše dr. Kozlevčarjeva. Ob posvetu ga dobite takoj, v primeru da se odločite le za meritev pa po pošti.

V primeru večjih težav z gibali lahko opravite tudi pregled pri fiziatrinji z napotnico. Po natančnem pregledu vas napoti na potrebne preiskave, odredi fizioterapijo, protibolečinsko terapijo in priporoči vadbo.

KAKO POTEKA MERITEV KOSTNE GOSTOTE

Osnova za ugotavljanje kostne gostote še vedno meritev z dvojno rentgensko absorbciometrijo ali DXA.Trenutno ni na voljo nobene druge, tako natančne, ponovljive in standardzirane preiskave s tako obsežnimi referenčnimi populacijami.

Pri tej metodi se uporabljta dve vrsti rentgenskih žarkov, ki se različno asorbirata  - eden v mehkih, drugi v čvrstih tkivih. Na podlagi razlike v resorbciji aparatura v miligramih na kvadratni centimeter natančno izmeri kostno gostoto in jo primerja z vrednostmi standardizirane populacije žensk, ki pa je zelo velika  in razdeljena po starosti in rasi. Tako lahko ugotovimo kako odstopa izmerjena kostna gostota od enako starih žensk in tudi, kakšna je vaša gostota v primerjavi s tisto, ki naj bi jo imeli pri končani kostni zrelosti – okrog 40. leta.

Meritev je neboleča, hitra, telo obremeni z majhno količino sevanja.

Zakaj izbrati nas 1Zakaj izbrati nas 2Zakaj izbrati nas 3Zakaj izbrati nas 4

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke. Več.